Община Благоевград с дялово участие в ОФК „Пирин“

Атанас Камбитов, снимка: infomreja.bg

Община Благоевград ще придобие дял от ОФК "Пирин". Новината съобщи на пресконференция кметът Атанас Камбитов след проведена вчера среща с ръководстото на футболния клуб.

"Дяловото участие на Общината ще е символично, около 10 %, но така ще покажем подкрепата си към отбора и със съвместни действия се надявам да възвърнем славата на "Пирин", заяви градоначалникът.

Намеренията на Камбитов са в общинския бюджет за 2013 г. да бъде заделена сума, с която да бъде подпомогнат отборът.

"Идеята не е Община Благоеград да поеме цялата тежест по отношение финансирането на дружеството, а да бъде гарант за стабилизирането и успешното му развитие", поясни още кметът.

В момента текат усилени ремонтни дейности на спортните бази в града. Цялостно модернизирани ще бъдат Спортният интернат, общежитията и прилежащият терен. Предстои монтиране на осветление на стадион "Христо Ботев", както и изграждане на козирка за 500 зрители, с което ще бъдат спазени изискванията за лиценз на съоръжението, посочи Атанас Камбитов.

В ремонтите на спортните обекти и съоръжения ще бъдат вложени близо 900 000 лева.

Три спортни площадки ще бъдат изградени в 3 ОУ, 5 СОУ и 7 СОУ в Благоевград. Очаква се строителните дейности да приключат до края на август, за да бъдат на разположение на учениците през новата учебна година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK