Община Благоевград отпуска финансова помощ на 67 двойки за инвитро процедури

Снимка: Infomreja.bg, архив

67 двойки ще получат безвъзмездна финансова помощ от Община Благоевград за извършване на инвитро процедури. Предложението, направено от общинска администрация, бе гласувано днес по време на редовно заседание на Общински съвет.

Благодарение на политиката на кмета д-р Атанас Камбитов и екипът му, всяка година десетки семейства в Община Благоевград получават финансова помощ за извършване на инвитро процедури. Кандидатите трябва да са семейства или лица, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Благоевград.

В Правилника на Община Благоевград е посочено, че  кандидатът – жител на община Благоевград, с непроменяна адресна регистрация от 3 години, получава одобрена финансова помощ до 5 000 лв. За кандидатстването няма краен срок, като документи се приемат целогодишно. При изчерпан ресурс за настоящата година, кандидатите автоматично се прехвърлят за следващата.

Необходимо е двойките да подадат молбата си в Деловодството на община Благоевград, откъдето могат да се снабдят и с необходимите приложения, които да попълнят. Те могат да бъдат намерени и на сайта на Община Благоевград – www.blgmun.com, в секция „Здравеопазване“, подсекция „Инвитро“. Личните данни на кандидата са конфиденциални.

По предложението от кмета на общината д-р Атанас Камбитов към Общински съвет и в решението на Общински съвет кандидатите  са вписани не по имена, а под „Заявител с Вх.№“. Те имат правото да кандидатстват един път в годината, т.е. ако през тази година опитите за инвитро оплождане са неуспешни, заявителите могат да кандидатстват отново през новата календарна година, когато е необходимо да подадат същите документи.

Средствата не се получават лично от заявителите, а се превеждат на съответните клиники, спрямо представения остойностен план на лечение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK