Община Благоевград организира регионален туристически форум

снимка: infomreja.bg, архив

Община Благоевград организира регионален туристически форум. Събитието ще се проведе в рамките на проект Integrated Tourism Action Plans for SEE excellence. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма за транснационално сътрудничество Югоизточна Европа 2007 – 2013.

Целта на събитието, което ще се проведе на 27 март, от 10:30 часа, в зала „22 септември“ ще бъде да се представи детайлно действащият проект и въз основа на това да се разработят общи принципи и индикатори за устойчив интегриран туризъм в областта. Поканени да участват в него са представители на местната власт и туристическия бранш в региона, както и неправителствени организации.

Проектът цели осигуряване на интегриран подход в планирането и развитието на туризма за целия регион на Югоизточна Европа, като се стреми да популяризира не само основните туристически дестинации, но и околните им райони. Чрез него ще бъдат предложени мерки за удължаване на туристическия сезон и насърчаване на икономическа устойчивост в сектора, както и подобряване предлагането на туристически услуги.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK