Община Банско се представи на туристически форум в Гърция

Снимки: Община Банско

Инициативата е на община Аристотели (Халкидики, Гърция)

Кметът на община Банско Иван Кадев и секретарят на общината Иван Докторов бяха представителите на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ в международна среща в Гърция за създаване на „Интербалкански център за туризъм и сътрудничество“. Инициативата е на община Аристотели (Халкидики, Гърция), чийто кмет Стелиос Валианос я представи пред участниците от България, Гърция, Хърватия и Словения. 

Ограниченията в пътуванията попречиха на представителите на други балкански страни да пристигнат, но в работата на форума взеха участие техни дипломати.

Според концепцията за Интербалкански център за туризъм и сътрудничество, взаимодействието между балканските страни на ниво общини в областта на туризма, културата, спорта и обмена на информация, ще допринесе за устойчивото регионално развитие.

Идеята се подкрепя от гръцкото Министерство за Македония и Тракия, чийто ръководител – министър Теодорос Караоглу, приветства участниците в първата работна среща. От българска страна, участие взе и президентът Росен Плевнелиев /2012-2017/.

Работната програма беше съпътствана от събития, които онагледяват идеята за сътрудничество във взаимен интерес и с висока добавена стойност за развитието на културно-историческия, религиозния и кулинарен туризъм.


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK