Община Банско с признание за активна социално-отговорна местна политика

Снимки: Община Банско

На проведения във Велико Търново 11-ти Национален форум на доставчиците на социални услуги, Община Банско бе отличена за активна социално-отговорна местна политика.

Наградата е излъчена от Националния алианс за социална отговорност НАСО и бе получена от ръководителя на социалното звено в Банско – Мая Стоицева.

НАСО е национално представена организация за хората с увреждания, призната с решение на Министерски съвет 120 от 2 март 2011 г., като организацията е представител на Европейската асоциация на доставчици на услуги за лица с увреждания EASPD.

По време на форума бяха обсъдени предизвикателствата пред местните власти през новия програмен период в сферата на социалните услуги.

Представителите на НАСО в партньорство с Министерството на труда и социалната политика, Националното сдружение на общините, Агенцията за социално подпомагане и общинските администрации, обсъдиха провежданата социална реформа и предвижданите законодателни промени, целящи удовлетворяване на индивидуалните нужди и потребности на потребителите.

„Социалните експерти разработват нови методики за социалните услуги, в които да залегне т.нар. мобилна грижа – психологическа, социална и рехабилитационна подкрепа на клиента в домашна среда. Тази услуга се предоставя от Центровете за социална рехабилитация и интеграция. Радващо е да се отбележи, че водим с една крачка предвижданите подобрения в социалните услуги, тъй като в Банско тази услуга вече съществува и ще бъде част от стартиращия този месец проект „Независим живот”. Поздравявам екипа, работещ в социалната сфера в община Банско и ръководен от заместник-кмета Александър Мацурев и Мая Стоицева, началник отдел „Хуманитарни дейности” и за техния професионализъм и отдаденост”, коментира отличието кметът Георги Икономов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK