Община Банско предоставя пустеещи земи на местни земеделци

снимка: Община Банско

Община Банско ще подпомогне местните земеделци, като им предостави за обработка и ползване земеделски площи. Това стана ясно по време на ежегодна среща на ръководството на курортната община със земеделски стопани и производители от региона.

Целта е да се стимулира заетостта в общината и да се намалят пустеещите общински земи. Определената от Община Банско наемна цена на декар е символична, но въпреки това на този етап интересът е слаб.

Ресорният зам.-кмет Александър Мацурев даде отчет за изминалата година, като отбеляза положителна тенденция в развитието на животновъдството и растениевъдството.

Основен приоритет за местната власт е пустеещата земеделска земя и пасищата да се използват по предназначение – да се обработват, засаждат, отглеждат животни и пр.

На срещата стана бе обявено още, че Община Банско е съдейставала и ще продължава да съдейства за почистването на основните напоителни канали, вади и полските пътища, като по този начин се улеснява работата на земеделските производители.

За новата година работата на полските пазачи се реорганизира. Те ще бъдат униформени, мобилни и някои от тях въоръжени. Така ще се засили тяхната контролираща функция, гарантираща опазването на селскостопанското имущество.

Ръководството на общината  пое ангажимент към земеделските производители и животновъдите  да съдейства при възникнали проблеми.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK