Общи събрания в Скребатно и Осиково за бежанците

Минка Капитанова, снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на община Гърмен Минка Капитанова и депутатът от ДПС Ахмед Башев свикват тази неделя общи събрания с жителите на селата Скребатно и Осиково. Целта е общинското ръководство да се допита до местното население дали закритите училища в двете села да бъдат превърнати в бежански бази и дали хората са готови да приемат нови съселяни бежанци.

И двете събрания са насрочени за утре. Според първоначалната нагласа възрастните хора са по-склонни да приемат в селата си бедстващите чужденци и да им помагат. По-младите обаче не крият страховете си от непознатите сирийци и искат гаранции, че селата им ще останат мирни и без лоши последствия за местните жители.

Както ИНФОМРЕЖА писа, кметът на Гърмен Минка Капитанова на последното за тази година заседание на Общинския съвет ще внесе предложение сградите на закритите преди години училища в селата Осиково и Скребатно със средства, осигурени от Държавната агенция за бежанците, да бъдат ремонтирани и пригодени за настаняване в тях на сирийски семейства със статут за пребиваване в България.

Капитанова е категорична, че двете училища след ремонтите ще осигурят на десетки семейства бежанци нормални условия за живот, коренно различни от тези в лагерите, където са настанени сега. Според кмета на Гърмен хората в общината са милосърдни и ще помогнат за интеграцията на чужденците, тъй като са съпричастни към тегобите на сирийците, които са напуснали страната си заради войната.

 

КОМЕНТАРИ

България06:28 - 09.12.2013
Потурчвайте още, докарайте още малко са тия,събирайте гласове и за партия "Помак", затрийте България напълно мръсни копелета да пукнете дано. Затова се махнах от тая държава заради такива като вас дето искате пак да я поробите. Башо машо и другите боклуци от ДПС отивайте си в Турция да си правите партии и да се развивате
aгa22:30 - 07.12.2013
Заради ремонтите и средствaтa които се отпускaт и чумави хора ще докарaт
до буковски21:01 - 07.12.2013
и избиратели за следващите избори
буковски14:21 - 07.12.2013
башо апашо иска да подсигури работа за строителните си фирмички като ремонтира училищата с държавна пара. много нагло рибанско копиле....

FACEBOOK