РС - Кюстендил, призна за виновен мъж, следил служителка на хипермаркет

Снимка: Infomreja.bg

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15- дневен срок

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов призна подсъдимия Васил В. за виновен в непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за системно следене на жена, служител на хипермаркет в Кюстендил, което би могло да възбуди основателен страх за живота и здравето й.

За двете престъпления се налага по - тежкото от двете наказания – „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 4 години. Във времето на изпитателния срок на присъдата, съдът разпореди да се извършват възпитателни грижи по отношение на подсъдимия от районния инспектор на РУ – Кюстендил, по местоживеенето му. Васил В. е на 53 години и е неосъждан.

Съдът признава подсъдимия за виновен в това, че в периода 29.03.2019 г. – 28.06.2019 г. в Кюстендил, в района на магазин „Кауфланд“, в условията на продължаващо престъпление е буйствал, държал се агресивно, блъскал служители – извършвал непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Районен съд – Кюстендил, признава Васил В. за виновен и в това, че за времето от 26.02.2019 г до 29.07.2019 г. системно е следил служителка на хипермаркета, като ежедневно я причаквал пред работното й място, преди и след смяната й. Преследвал я с колелото си, опитвал се да предизвика нежелана от нея вербална комуникация, и това би могло да възбуди основателен страх за живота и здравето й.

Присъдата, с която РС – Кюстендил, признава подсъдимия за виновен в извършване на двете престъпления подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15- дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK