Общественият посредник на Благоевград участва във форум на омбудсманите от балканските държави

Снимки: Община Благоевград

По покана на омбудсмана на Република България, Мая Манолова, доц. д-р Валентин Василев - обществен посредник на Благоевград, взе участие в регионален форум на омбудсманите от балканските държави.

Срещата под надслов „Защита на правата на гражданите: Предизвикателства пред балканското сътрудничество“ протече в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз на 19.11.2018 г. в зала 6 на НДК.

На форума бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между омбудсманите на Балканите за защита на основните права и свободи на човека. Доц. д-р Василев взе участие във фокус-група за обсъждане на информация по въпросите, свързани със социалните и икономическите права на гражданите, предвидени в Хартата на основните права на Европейския съюз.

На 20.11.2018 г., доц. д-р Валентин Василев взе участие в редовната годишна среща на действащите обществени посредници в Република България, която се проведе в град Кюстендил и бе организирана по покана на местния омудсман Васил Иванов.

Специален акцент в участието на Василев беше анонсирането на организирането и провеждането на национален научно-практически форум в началото на 2019 г., на който домакини да бъдат Община Благоевград и  ЮЗУ “Неофит Рилски”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK