Гласуват годишните отчети на общинските фирми в Благоевград

Снимка: ОбС

Разглеждат и наредбите за общински жилища и помощите за родители

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков свиква редовно заседание на Общински съвет Благоевград на 17 септември от 9:30 ч. в зала „22-ри Септември”.

На провелото се днес заседание на Председателския съвет бе приет дневен ред от 42 точки.

В дневния ред ще се разглежда заповед от 08.09.2021 г. на Областния управител, с която връща Решение № 355 по Протокол № 12 на Общински съвет Благоевград, постановено в проведено редовно заседание на 27.08.2021 г., като незаконосъобразно.

Гласуват и Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград.

На дневен ред излиза и точката за общинските жилища или ще се разгледа проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за установяване на жилищните нужди на граждани, ползване и управление на общински жилища.

Важно за родителите в общината е, че ще се направи, ако бъде дадена зелена светлина, изменение и допълнение на Наредба за отпускане и изплащане на еднократна парична помощ за стимулиране на раждането и отглеждането на деца на територията на община Благоевград.

Ще се гласува и изменение на източника на финансиране на част от обектите в инвестиционната програма на Община Благоевград за 2021 година.

Кметът Стоянов иска от съветниците да разгледат предложение за удължаване срока за погасяване на общинския дълг, поет за плащания по проекти, финансирани със средства от Европейския съюз и удължаване срока за погасяване на общинския дълг, поет за плащания по проекти, финансирани със средства от Европейския съюз.

В ОбС ще разгледат и годишните финансови отчети на общинските дружества и предприятия - „Благоевград строй ремонт“, „Пазари” ЕООД,  „Медицински център I - Благоевград” ЕООД, „Благоевград инвест 2016” ЕООД, „Център за психично здраве - Благоевград” ЕООД, „Биострой” ЕООД, „Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина” ЕООД, „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания - Благоевград” ЕООД, „Общински футболен клуб Пирин” ЕООД, „Паркинги и гаражи – Благоевград” ЕООД, както и приемане на годишния отчет за изпълнение на бюджета, инвестиционната програма на Община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз, състоянието на общинския дълг и друга отчетна информация за 2020 година.

Съветниците ще решат дали да намалят с 50% на наемните вноски на наемателите на общински търговски обекти с предназначение за заведения за хранене и развлечение, фитнес и спортни зали, езикови центрове, образователни центрове и школи, както и собствениците и наемателите на заведенията за хранене и развлечения, ползващи открити площи за периода от 07.09.2021 година до отмяна на наложените временни противоепидемични мерки. Приложението бе направено от кмета Стоянов.

Съветниците ще разгледат и следните точки:

Отпускане на еднократна финансова помощ на Мария Славева Георгиева, със средства от бюджета на Общински съвет Благоевград.

Изменение на Решение № 261, по Протокол № 8 от заседание на Общински съвет Благоевград проведено 25.06.2021 година.

Предложение № 60-00-270/06.08.2021 г., относно проект на Наредба за изменение на Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на община Благоевград.

Предложение № 60-00-235/13.07.2021 г., относно приемане на Наредба за изменение и допълнение на подзаконов нормативен акт - Наредба за опазване на общинската собственост и обществения ред на територията на община Благоевград, изменена и допълнена с Решение № 9 по Протокол № 1 от 29.01.2021 г. на Общински съвет Благоевград, ведно с предложение № 94-00-1961/16.08.2021 г., от Кирил Илиев – общински съветник.

Предложение № 60-00-312/27.08.2021 г., относно провеждане на публичен търг за учредяване право на строеж за изграждане на 5 /пет/ броя гаражи, предвидени за изграждане с петна № 78, 79, 84, 85, 86 в поземлен имот с идентификатор № 04279.626.10 по кадастралната карта на Благоевград, представляващ УПИ III-10,11, кв. 27 по плана на ж.к. „Еленово 1”- Благоевград, ПУП-ПРЗ одобрен с Решение № 200, Протокол № 7 от 07.08.2009 г. и одобряване на начална тръжна цена на правото на строеж.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK