ОбС - Гоце Делчев разреши узаконяване на дворни места в Лъжница и Брезница

Шекир Аян, снимка: inofmreja.bg

Общинският съвет в Гоце Делчев на последното си заседание даде съгласие на няколко фамилии от селата Брезница и Лъжница да узаконят дворните си места според законовите разпоредби.

Заради конфликт на интереси, тъй като касае собствения му имот в Брезница, заместник-председателят на местния парламент Шекир Аян не взе участие в гласуването. С мнозинство съветниците разрешиха на Аян да узакони дворните си места с обща квадратура от 790 кв.м.

Пазарната оценка на имотите на заместник-парламентарния шеф е 3 995 лв. без ДДС. Съгласие чрез решение на Общинския съвет в Гоце Делчев да закупят и узаконят дворно място от 385 кв.м. с построена върху него законна жилищна сграда с разгъната площ 200 кв.м. получи и семейство Аширкови от Лъжница.

Пазарната цена за въпросния имот е 1 805 лева без ДДС. Построената в имота жилищна сграда е собственост на няколко  фамилии, които живеят в нея. Същите ще подпишат договор за покупко-продажба, в качеството им на собственици.

Единодушно общинските съветници гласуваха да закупи дворното си място и Реджеп Косин от Брезница. Пазарната оценка за неговия имот е 2 485 лв. без ДДС.

На сесията в Гоце Делчен бе обявено, че всички жители на общината с неуредена собственост на дворните си места имат право за поискат от Общинския съвет да гласува решение за узаконяването им.

 

КОМЕНТАРИ

Винаги далавера за помаците00:09 - 18.04.2013
Бай Ганю на снимката е участник във възродителния процес.Прост,миризлив и нагъл.
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK