Образуваха избирателна секция за вота в Коняво

снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Със  заповед на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов е образувана избирателна секция в село Коняво за произвеждане на нови избори за кмет на 22 април и запазване на номер 99 за изборите за общински съветници и кметове на 23 октомври 2011 година, съобщават от пресцентъра на общината.  

С друга заповед е определено читалището в селото за място, където ще бъде обявен избирателният списък. Контролът по изпълнението се възлага на Цветанка Христова - секретар на общината. Секцията ще бъде оборудвана с камера, за да стане ясно как председателят на СИК „ще записва данните на хората, защото си ги познава”, каза кметът.

”Няма да позволим този път с псевдорешения на определени комисии да бъде забранено директното излъчване на изборния процес. Ще бъдат уведомени институциите, занимаващи се със законността и честността на изборите”, допълни Паунов.

Дванадесет партии и коалиции са се регистрирали за участие в предстоящите избори на кмет в с. Коняво, показват справките в Централната избирателна комисия след изтичането на срока за регистрация за участие в предстоящата надпревара.

Освен традиционните играчи БСП, ГЕРБ, СДС, НДСВ и ДПС, за участие в изборите са се регистрирали и партия „Обединена социалдемокрация”, „ВМРО – Българско национално движение”, Земеделски народен съюз, Български земеделски народен съюз, Партия „Лидер”, РЗС, както и Демократи за силна България на Иван Костов.

Само преди няколко седмици с решение на Върховния административен съд изборите за кмет на село Коняво бяха касирани заради това, че по решение на председателя на секционната избирателна комисия в селото в избирателните списъци не са записвани ЕГН-тата и данните от личните карти на гласувалите по време на вота. Според съдиите във ВАС това са огромни пропуски и грубо неспазване на изборния закон.

Според резултатите Даниела Божилова спечели кметското място в с. Коняво с 20 гласа преднина пред бившата кметица на селото Марияна Александрова по време на втория тур на местните избори миналата година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK