Мъж с психически отклонения нападна полицай

Снимка: Infomreja.bg

Простреляха го в хълбока

Вчера около 13.30 часа в РУ-Ловеч, е постъпил сигнал, че 43-годишен мъж, който е настанен за лечение в Държавна психиатрична болница - Ловеч, е избягал от лечебното заведение.

Половин час по-късно е получен сигнал, че мъж, който се е съблякъл чисто гол, се разхожда по крепост "Хисаря" и се държи агресивно с охраната.

Мястото е посетено от автопатрул на РУ-Ловеч, който е установил лицето и му е отправил разпореждания да се облече и да представи своите документи за самоличност. Въпреки направените разпореждания, мъжът не е се е подчинил, а е направил  опит внезапно да нападне един от полицейските служители, който успял да се отдръпне.

Тогава агресивният мъж нападнал другия полицейски служител, като му нанесъл няколко удара в областта на главата и направил опит да издърпа служебното му оръжие. На лицето отново било разпоредено да преустанови тези свои действия, но то продължило. Това карало полицая да  използва помощно средство палка, което не отказало нападателя да продължи опита си за отнемане на служебното оръжие на ударения полицай.

Тогава другият полицейски служител  извадил служебното си оръжие и прострелял лицето в областта на хълбока.

Нападателят е задържан и е установено, че той е избягалото лице от ДПБ-Ловеч. Откаран е за лечение в болница в Плевен, без опасност за живота. 

По случая е образувана проверка, като след приключването и материлите ще бъдат изпратени в Районната прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK