Затвор за крадци, обрали църквата „Св. Димитър Солунски“ във Видин

Снимка: Infomreja.bg

Задигнали от касата с дарения над 3 хил. лв.

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура - Видин, и защитата на подсъдимите Б.Р. и Б.Б., привлечени към наказателна отговорност за извършена от тях кражба.

В периода от 18 ч. на 24.04.2020 г. до 8 ч. сутринта на следващия ден, Р. и Б., действайки в съучастие, срязали халка на катинар на входната врата в православна църква „Св. Димитър Солунски“ в гр. Видин. След като влезли вътре, чрез използване на ножица за рязане на метал, те взломили четири катинара на дървени кутии за дарения. Отнели от там дарени на църквата пари в размер от 3 060,84 лева. На тръгване взели и метален напрестолен кръст с разпятие.

В хода на разследването на случая извършителите на кражбата са били установени. Подсъдимите Б.Р. и Б.Б. са се признали за виновни за кражба на чужди вещи от църквата.

С определение на съда на двамата са били наложени наказания „лишаване от свобода“ в размер на една година за Б.Р., при първоначален „общ“ режим на изтърпяване, и една година и шест месеца за Б.Б. при „строг“ режим.

Предметът на престъплението – паричната сума и кръстът, са върнати на материално отговорно лице на църквата.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK