Марина Цуцуманова и Георги Папарков от ПМГ – Гоце Делчев, сред първите в конкурса за оратори

Снимки: ПМГ

Изключително добро представяне на възпитаниците от ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев Марина Цуцуманова и Георги Папарков записаха на турнира, който се проведе в АУБ – Благоевград.

Това бe изключително интересен международен конкурс за оратори и в него участваха ученици от Румъния и България.

Този турнир бе различен от предишните BEST турнири, тъй като участниците не само се състезаваха, но и общуваха помежду си, и така младежите от цяла България и Румъния имаха възмоността да се опознаят по-добре и да развият междукултурни взаимоотношения, уточниха от учебното заведение.

В конкурса участие взеха 40 състезатели, като двамата ученици от ПМГ „Яне Сандански“ постигнаха изключително добри резултати. Марина Цуцуманова е четвъртфиналистка, а Георги Папарков завоюва престижното трето място.

На церемонията българския президент Росен Плевнелиев поздрави учениците за тяхната работа и ги насърчи да продължат да бъдат амбициозни, творчески, интелигентни хора.

Като цяло този турнир се оказа прекрасна възможност за възпитаниците на ПМГ за да демонстрират умения, компетентност и състезателен дух пред новите си български и румънски приятели.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK