Община Дупница стартира процедура за ремонт на Младежкия дом в града

Снимка: Infomreja.bg

Община Дупница обяви обществена поръчка за избор на изпълнител, който да изготви финансов анализ за ремонта на "Младежки дом". Това е изискване като първа стъпка по разработването и подаване на проектното предложение във връзка с получаване на комбинираното финансиране - "безвъзмездна финансова помощ и финансиране по финансов инструмент с цел успешно изпълнение на проект в областта на развитие на културната инфраструктура в рамките на Оперативна програма „Региони в растеж“. Прогнозната стойност на поръчката е 50 000 лева без ДДС, като оферти се очакват до 17,30 часа на 1 март, а документите на подалите ще бъдат отворени на 7 март от 11 часа. Ако не бъдат постъпили минимум 3 оферти до тогава, комисията ще удължи срока с няколко дни и при повторното си заседание ще отвори постъпилите, без значение от броят им.

"Сумата, която сме заложили в инвестиционната програма е 2,1 млн. лв. за ремонт на "Младежкия дом". Знаете какви са намеренията ни, в голямата си част да бъде с експозиции на Градския исторически музей-Дупница и да имаме най-накрая къде да изложим историята на нашия град, с която да се запознават и гостите на общината. Като прибавим и предстоящото изграждане на "културния институт" в близост до Околийска къща, където ще бъде галерия, фондохранилище и лаборатория за реставрация на ценните предмети и картини, които притежава музеят, респективно гражданите на Дупница. Знаете, че финансирането за това е осигурено по Трансгранично сътрудничество в партньорство с Община Куманово, така че идната година ще имаме видима "историята ни". Що се отнася до финансиране за реставрациите, които ще се извършват, парите ще бъдат осигурявани от бюджета на Общината и мисля, че спор по това е излишно да има. В какъв размер е рано да се каже по обясними причини", коментира кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

Започването на процедурата по ремонта на Младежки дом се забави с 2 години, тъй като държавната институция "Фонд на фондовете" се забави със стартирането, и едва през декември миналата година започна да функционира. Именно част от средствата ще постъпят от там.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK