Агенцията по заетостта с облекчени процедури при наемане на работници от трети държави

Снимка: Infomreja.bg

Работодателите, желаещи да наемат работници от трети държави, ще могат да се възползват от облекчени процедури при подаване на документи в Агенцията по заетостта на основание влизащите в сила от 23 май 2018 г. промени в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност. С тези промени в българското законодателство се въвеждат изискванията на Директива (EС) № 2016/801 на ЕП и на Съвета от 11 май 2016 г.

Улесненията са свързани с условията за влизане и пребиваване на граждани на трети държави с цел провеждане на научно изследване, следване, стаж, доброволческа дейност, програми за ученически обмен или образователни проекти и работа по програми „au pair”. Регламентират се правата и задълженията на научните работници, студентите и стажантите, като се облекчава достъпа до българския пазара на труда на посочените групи мигранти.

Агенцията по заетостта въвежда за улеснение на работодателите контролни листове за проверка на окомплектованост на документите, публикувани към всяка конкретна процедура. Информацията може да бъде намерена тук.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK