Деветокласничка от НПГ „Д. Талев“–Гоце Делчев, с награда за реферат

Снимки: НПГ

Приключи 13-ят Национален ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне“, посветен на 140 – годишнината от откриването на Първото Народно събрание на България след Освобождението.

Той беше организиран от Националното движение „Русофили“ с подкрепата на Международния обществен фонд „Российский фонд мира”, Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Съюза на българските журналисти и Синдиката на българските учители.

Трета награда в категория 9-и – 12-и  клас получи Дара Попова – ученичка в 9.Б клас на НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев. Достойнствата на нейния реферат са: ясно и точно формулирана оригинална теза, умение за провеждане на изследователска дейност и излагане на научни факти, изразяване на лична позиция.

Преподавател на наградената ученичка е Марияна Малакова, която е сред наградените учители. Тя изрази радостта си от успеха на своята ученичка и сподели, че интересът на деветокласничката е провокиран от нейното желание да бъдат изследвани и популяризирани космическите проекти с българско участие.

Наградите ще бъдат връчени тържествено на 16-и юни в Руския културно – информационния център в София.
 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK