64 нарушения за година установиха от РДГ - Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Влезлите в сила наказателни постановления са 30 с наложени глоби за близо 5 хил.лв.

Близо 1800 проверки от началото на годината са извършили горските инспектори от РДГ-Кюстендил. Проверени са обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, обекти за добив на дървесина, превозни средства, както и физически и юридически лица.

Съставени са 64 акта за установяване на нарушения, 62 от който са свързани със санкции по Закона за горите. Горските инспектори на територията на РДГ- Кюстендил, са констатирали и други нарушения, като недействащи системи за видео наблюдение в складове за преработка на дървесина, автомобили без монтирано GPS-устройство, транспортиране на дървесина без КГМ.

За периоида влезлите в сила наказателни постановления са 30 броя, с наложени глоби за близо 5 000 лева.

Въпреки усложнената епидемиологична обстановка в момента в цяла България горските инспектори са ежедневно на терен, извършват проверки по сигнали, коментира директорът на РДГ-Кюстендил, инж. Здравчо Тодоров.

Проверяват се всички сигнали, постъпили на телефон 112, които до момента са 17 на брой, 7 от който са извършени със съдействието на органите на МВР. Съставени са 3 Акта. Голяма част от сигналите за свързани с незаконна сеч, коментира още инж. Тодоров.

По повод „Седмица на гората 2020 година“, която по традиция отбелязваме с много инициативи и забавления за малки и големи и се радваме на красотите на нашите гори, планираните мероприятия и чествания  се отлагат за неопределено време. Независимо от сложната обстановка искам да поздравя лесовъдската колегия и на всички, които обичат и се грижат за нашето зелено богатство - Гората. 

Пожелавам професионално вдъхновение, много сили и ентусиазъм в благородната ви мисия, посветена на идните поколения! Честит празник!!!, обяви още инж. Здравчо Тодоров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK