Община Дупница изгражда Център за грижа на лица с психически разстройства

Снимка: Infomreja.bg

Проектът е в размер на 570 хил. лв.

Община Дупница е одобрена по ОПРР за изграждане Център за грижа на лица с психически разстройства. Сумата за изграждането е в размер на 570 хиляди лева с ДДС.

"Новото здравно заведение се планира да бъде реализирано на територията на бившата "Транспортна болница". Финансирането е изцяло безвъзмездно. Ще проведa разговори с прокуристката на общинската болница г-жа Мария Жайгарова, за да обсъдим последващите ни вече работни и конкретни действия.

Капацитетът ще бъде за 15 човека, като до сега такава услуга на територията на общината не е предлагана. По Оперативна програма развитие на човешките ресурси ще бъдат назначени над 10 специалисти и персонал, като именно програмата обезпечава финансирането за самата услуга.

Имаме сериозна нужда от такъв Център, който да обхване именно тази група от наши съграждани, още повече че грижата за тях ще бъде безплатна", коментира инж.Чимев.

От Община Дупница вече подготвят необходимите документи, които ще са нужни за последващото сключване на договор, преди да бъде обявена обществена поръчка по избор на изпълнител за изграждане на Центъра.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK