Обявиха процедура за изграждането на културен институт в Дупница

Снимка: Община Дупница

Правят онлайн платформа „Градски виртуален музей"

Община Дупница обяви процедура за избор на изпълнител за изграждането на културен институт в Дупница по проект „Обща история и култура - мост отвъд границите“. Проектът е по програмата за "Транс-гранично сътрудничество" между Република България и Република Северна Македония. Община Дупница е партньор по проекта заедно с Община Куманово. Общия финансов ресурс за изпълнение на съвместния проект е в размер на 499 925,5 евро.

В Дупница на мястото на вече срутеното бивше общежитие в двора на "Околийска къща" ще бъде изградена сграда, в която ще се помещават галерия, фондохранилище и лаборатория, където ще се реставрират ценни картини и предмети, които се съхраняват в Исторически музей-Дупница, след което да бъдат поставени в галерията. Също така по проекта ще се направи и дренаж на Околийската къща.

Онлайн платформа „Градски виртуален музей", която да разкрива стария градски бит в дупнишия район също е сред дейностите по проекта. Тази платформа ще позволява качване на архиви, снимки или документи от стария бит на района на всеки интернет ползвател, който има какво да покаже за миналото на околията.

Платформата ще бъде освен на български и на английски език. Крайният срок за реализация на проекта е 13 юли 2021 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK