Обявиха фирмите, които ще санират 7 блока в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Сроковете за обжалване изборът на изпълнители за въвеждане на енергоспестяващи мерки в 7 блока в Дупница изтече. Община Дупница уведоми спечелилите с писма за предоставяне на необходимите документи за сключване на договор през тази и следващата седмица.

Финансирането е по Оперативна програма "Региони в растеж", като безвъзмездното финансиране бе на стойност 2 478 881,73 лв.

Санирането на бл.46, намиращ се на ул."Св.Иван Рилски" 72 ще извърши “Николов кънстръкшън” ЕООД, блокът на "Трети гвардейски полк" 12 - “МБ Инженеринг 2001” ЕООД, бл.90 в жк. Бистрица - “Строителна фирма-Рила” ЕООД, бл. 4 в ж.к. "Развесена върба" - ET “Васил Иванов Костов”, блокът на ул. "Велико Търново" 1 - “Бул Строй Бг” ЕООД, ул. "Трети гвардейски полк" 14, спечели “Раком НТ” ЕООД и ул."Иван Вазов" 59 - “Престиж-Н.С.” ЕООД.

"В момента тече процедура по избор на строителен надзор, след което в зависимост от климатичните условия ще започнат фирмите ремонтни дейности по въвеждане на мерките още тази година. Става въпрос за вътрешни дейности касаещи общи части, защото все пак е зимен сезон. Хубавото е, че не се наложи да влизаме в процедури по обжалване, които някой път отиват с години и това ще даде възможност да се реализират и 7-те блока през следващата година. С тях, сградите които са санирани в Дупница ще станат 30. И сме в очакване на решение за националната програма, където имаме над 80 кандидати", коментира кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as
loading...