Какво отварят от 1-ви април?

Снимка: Infomreja.bg

От 5-и започва работата на детските градини и ясли

Нова заповед на министъра на здравеопазването възобновява дейността на детските градини и яслите от 5 април.

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която от понеделник, 5 април, детските градини и яслите ще възобновят дейността си. След края на пролетната ваканция на учениците, от 12 април, се възобновява присъственото обучение на децата от 1-ви до 12-ти клас, като графикът ще бъде оповестен в рамките на следващата седмица. Също от 12 април се допускат груповите дейности и занимания в центровете за подкрепа за личностно развитие и центровете за специална образователна подкрепа.

От четвъртък, 1 април, се допускат посещенията в кина, театри, музеи, галерии, библиотеки и циркови представления при заетост на не повече от 30% от капацитета на помещенията. Същото условие важи и за занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство.

Преустановява се провеждането на спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер при колективните спортове за лица под 18 годишна възраст. Изключение се допуска само за картотекирани спортисти към спортните федерации. Спортните състезания за всички възрастови групи се провеждат без публика.

На всички пазари, тържища и базари се създава организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от най-малко 1,5 м. между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

От 1 април се допускат и посещенията на фитнес центрове, спортни зали, клубове, плувни басейни, и комплекси при използване на не повече от 30% от капацитета им при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м.

Посещенията в заведенията за хранене и развлечения се допускат само в откритите им площи (тераси, градини и др.), при ограничено работно време от 6.00 до 23.00 часа. Изключение са дискотеките, бар-клубовете, пиано баровете, бар-вариете и нощните барове, които остават затворени до края на месец април.

С пълния текст на заповедта можете да се запознаете тук: shorturl.at/acrIN

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK