Обявиха братя Галеви за международно издирване

снимка: infomreja.bg, архив

Братя Галеви са обявени за международно издирване. Това обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. По думите му няма данни Пламен Галев и Ангел Христов да са напускали страната. Двамата са обявени за издирване и с червена бюлетина, съобщи dariknews.bg.

Предстои да се задейства механизмът, с който започва издирването на определени лица, които трябва да бъдат приведени в местата за лишаване от свобода и да изтърпят своите наказания, подчерта министър Цветанов.

МВР и прокуратурата са си свършили работата по случая с братя Галеви, посочи още вицепремиерът. При положение, че има осъдителни присъди на три инстанции, означава, че доказателствата са били годни и правораздавателната система е отсъдила колко години те трябва да бъдат лишени от свобода. И в момента законодателството позволява съдебната система да реагира адекватно на подобни случаи, допълни министър Цветанов. Той посочи като пример делото „Октопод”.

В момента, в който имаше заплаха към двама свидетели за манипулиране на делото в един съдебен процес, прокуратурата можеше да си пасува, да не обърне никакво внимание, но наблюдаващият прокурор поиска промяна на мярката и съдът, запознавайки се с всички обстоятелства и да не се възпрепятства един обективен справедлив съдебен процес, взе промяна на мярката задържане под стража, каза министърът.

Министър Цветанов посочи, че информацията за готвено покушение срещу висш полицай е била достатъчна, за да се предприемат действията от последните дни, а именно съставените предупредителните протоколи на Хамстера и Митьо Очите. Тежката организирана престъпност е приведена в известност и когато има определени информации, колегите предприемат необходимите мерки, посочи вицепремиерът.

Министърът на вътрешните работи обяви още, че в момента се контролират лица във връзка с предотвратяване на тежко престъпление. До края на деня вероятно ще има арести. Подробности ще бъдат дадени по-късно, каза Цветанов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK