Прерязаха лентата на санираната сграда на Разложката гимназия

Снимка: Община Разлог

На празника на град Разлог кметът-инж. Красимир Герчев, председателя на ОбС-Разлог, д-р Мария Копанарова, и директорът на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“-Мариана Попадийна, прерязаха лентата на санираната сграда на училището.

Събитието е част от дейностите, заложени по проект „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в град Разлог-сгради на образователната инфраструктура”.

Водосвет на обновената сграда извърши Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, а кметът инж. Герчев поздрави учениците и учителите, които ще ползват сградата, като им пожела крепко здраве и успехи.

По проекта в СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви” е изпълнено топлинно изолиране на  външните стени, топлинно изолиране на покрива и на пода, подменени са прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, подменена е отоплителната инсталация, изградена е соларна инсталация от 40 слънчеви колектора за затопляне на водата на басейна в училището, обновена е цялостната визия на училището.

Изпълнението на проекта ще доведе до достигане на по-висок клас на енергопотребление в СУ "Братя Петър и Иван Каназиреви", намаление на крайното енергийно потребление, а с това и до намаляване на разходите за електрическа енергия, косвено ще се достигне до намаляване на емисиите на парникови газове в Разлог.

На тържествената церемония по рязане на лентата присъстваха ръководството на Община Разлог, служители от администрацията, общински съветници, жители и гости на града. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK