Обявиха бедствено положение в Свищов заради горящото сметище

Снимка: Infomreja.bg

Едно от огнищата на пожара в Реброво се възобнови

Кметът на Свищов обяви бедствено положение в града. Причината е, че сметището през нощта отново се е самозапалило в дълбочина, съобщи за bTV кметът Генчо Генчев.

То се намира на около 10 км от града. Огънят и димът застрашават вилната зона на Свищов. На помощ са пристигнали екипи на пожарната от Плевен, Белене, Горна Оряховица и Полски Тръмбеш, земеделски производители също са се включили в гасенето. Голяма част от град Свищов беше обгазена в събота вечерта.

Сметището се запали за първи път миналата седмица. То е разположено на площ от 50 декара и на места достига дълбочина от 20 метра, съобщава БГНЕС.

Едно от огнищата на пожара, избухнал край софийското село Реброво, също се е възобновило, съобщава БНТ.

Снощи от полицията съобщиха, че огънят е локализиран. Тази сутрин обаче обстановката се е усложнила отново.

Сигнал за горящи сухи треви между селата Луково, Реброво и Владо Тричков е бил подаден около 15.30 часа вчера. На мястото незабавно са били изпратени девет пожарни екипа, които са започнали гасенето на огъня, обхванал и част от гористата местност.

С помощта на местното население и ловните дружинки, организирани от кметовете на селата, пожарът е локализиран.

От полицията съобщават, че няма опасност за населението в околните села.На мястото има дежурни екипи, които наблюдават останалите отделни тлеещи огнища, пише news.bg.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK