Пробация и глоба за мъж от Корница, крал дърва с нерегистриран ЗИЛ

Снимка: Infomreja.bg

1000 лева глоба и наказание „Пробация“, което заменя „лишаване от свобода“, наложи Районният съд в Гоце Делчев на 30 годишния Халил Халил Чамур от гоцеделчевското село Корница.  

Съдът осъди Чамур и на 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото, както и да заплати разноските по делото в размер на 131.51 лева.

30-годишният мъж бе осъден за извършени от него две престъпления.

На 03.11.2016 г. на входа на горския път от местност Лома на територията на ДГС-Гоце Делчев, без превозен билет, с товарен автомобил марка „ЗИЛ 131“, нерегистриран и с поставени на него фалшиви регистрационни табели, е извозвал 12 куб.м. дърва за огрев от бук на стойност 840 лева.  

Извършеното престъпление е квалифицирано от съда по чл.235, ал.1, пр.1, хип.5 НК и е разделено на две като отделно за нерегистрирания товарен автомобил и поставените на него фалшиви номера регистрирани за лек автомобил „Ауди“ съдът квалифицира като отделно престъпление по чл. 345,ал. 1, пр. 1 от НК, за което получи още 1000 лева глоба.

На основание чл. 23, ал.1 от НК на подсъдимия Чамуров съдът определи едно общо най-тежко наказание измежду наложените – „пробация“ и 1000 лева глоба.

Събраните по делото веществени доказателства – 2 регистрационни табели, съдът постанови да се предадат на Пътна полиция към РУ на МВР в Гоце Делчев, конфискуваният товарен автомобил да се върне на правоимащия Б. Ш. В. като откраднатите от Чамур 12 кубични метра букова дървесина, на основание чл.235,ал.7 НК да се отнемат в полза на държавата.

В съдебна зала подсъдимият сключи споразумение и се призна за виновен за извършените престъпления.  

Определението на съда в тази му част може да се обжалва или протестира пред Окръжен съд – Благоевград, в 7- дневен срок от днес.

Съдебният състав приключи делото като отмени мярката за неотклонение “Подписка”, взета по отношение на подсъдимия Халил Чамур, и прекрати наказателното производство против него, което решение е окончателно и не подлежи на обжалване.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK