Обновяват сградите на полицията и пожарната в Разлог

Снимка: Infomreja.bg, архив

Проектът е за близо 800 000 лева

В Разлог стартира проект за обновяване на сградите на полицията и пожарната в града. Дейностите ще бъдат представени на пресконференция на 6-и февруари от 11.00 часа в заседателната зала на Общинския съвет. 

Общата стойност на проекта „Повишаване на енергийната ефективност на административни сгради на РУ-гр. Разлог и РСПБЗН-гр. Разлог“ е 794 950,19 лева, от които европейското съфинансиране е в размер на 675 707,66 лева, а националното - 119 242,53 лева.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Основната цел е да се подобри енергийната ефективност на административни сгради публична държавна собственост, в които се помещават Районно управление "Полиция" – град Разлог, и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” - Разлог”.

По проекта се изпълняват строително-монтажни работи, които включват цялостно топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци  и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под. Освен тези мерки в изпълнение по проекта се осигурява достъпна среда за хора с неравностойно положение. 

Мерките за енергийна ефективност ще доведат до по-високо ниво на енергийна ефективност, което пряко допринася за намаляване на крайното енергийно потребление, подобряване качеството на въздуха, намаляване на емисиите на парниковите газове, постигане на индикативните национални цели за пестене на енергия, осигурява се рентабилна експлоатация и удължаване живота на сградата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK