Обновеният за 202 000 лв. площад в Брезница посрещна 1000 самодейци за Международния фестивал "Фолклорни пътеки"

Снимка: Infomreja.bg

В истински празнични дни се превърнаха изминалите събота и неделя в гоцеделчевското село Брезница, където бе открит новоремонтираният площад на селото и се проведе Международният фолклорен фестивал „Фолклорни пътеки” с близо 1000 самодейци от страната и Македония.

За съжаление, церемонията по откриването на обновения площад в Брезница заради проливния дъжд в събота бе проведена в местното читалище, но вчерашният слънчев ден даде възможност на самодейците да пеят и танцуват на открито.

Много бяха посетителите на музикалните изяви в Брезница вчера по време фестивала, на който се насладиха на невероятното автентично творчество, представено от изпълнителите и съставите.

Селският мегдан, който е на площ от близо два декара, след ремонта е превърнат в модерен център за отдих и почивка с фонтан, голяма сцена, укрепващи стени, чешма, икономично LED осветление, озеленяване, пейки и беседки.

Пълната промяна на селския площад стана реалност благодарение на проект по Трансгранично сътрудничество България-Македония с партньори община Гоце Делчев и македонската община Пехчево. На откриването присъстваха кметът на Гоце Делчев - Владимир Москов, и депутатите Богдан Боцев и Елхан Кълков.

Проектът осигури за площада в село Брезница 202 000 лева.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

TACI TACI21:10 - 09.10.2017
Едно голямо БРАВО на организаторите.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK