Нинова от Плевен: Данъчни облекчения за фирми, които откриват нови работни места

Снимка: БСП

"Човешкият фактор е най-важен в процеса на стабилизирането им"

Корнелия Нинова посети Плевен като част от обиколката си в страната. Там тя се срещна с ръководството на областната структура на партията и се запозна с проблемите в областта. Сред най-сериозните са растящата безработица и несигурност за доходите.

Лидерът на БСП заяви, че наред с опазване здравето на хората, голямото предизвикателство на 2021 г ще е стабилизиране на икономиката и осигуряване на работни места и доходи.

„Отчетената статистика в края на 2020 за З80 000 безработни вследствие на кризата е стряскаща. Вероятно това число ще расте. Всеки ден е ценен за вземане на държавнически решения. Трите стълба на икономиката - потребление, инвестиции и износ са разклатени. Човешкият фактор е най-важен в процеса на стабилизирането им“, заяви на срещата Нинова

„Ето защо основна задача е работни места и доходи. За да ги има обаче, трябва развиваща се икономика с адекватни мерки от държавата. Една такава мярка би била данъчни облекчения за фирми, които откриват нови работни места или възстановяват закрити в резултат на кризата“, добави лидерът на БСП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK