Борисов за изявлението на Радев: Това е пряка намеса в независимостта на властите

Снимка: МС

Премиерът коментира изявлението на президента, че снема доверието си от правителството

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира напредъка по изграждането на водопровода, свързващ Мало Бучино с Перник.

„Това, което виждате, е направено за ден и половина. Аз съм убеден, че за 30 дни екипите ще се справят. Ритмично се подават тръбите, те са изключително добри“, заяви премиерът Борисов по време на огледа на изкопните дейности. Заедно с него на трасето бяха министърът на икономиката Емил Караниколов, областният управител Емил Костадинов, кметът на Перник Станислав Владимиров и ръководители на обекта. Министър-председателят ги поздрави, че за рекордно кратко време са успели да изготвят проекта.

„На няколко смени ще работят, за да можем да успеем да направим това, което сме обещали на перничани - да им докараме 300 л/сек по този водопровод. Паралелно се правят проектите за двете пречиствателни станции и се работи по тях“, поясни премиерът Бойко Борисов. Той акцентира, че държавата и местната власт работят в синхрон, за да помогнат на перничани.

В отговор на журналистически въпроси по повод днешното изявление на президента Румен Радев, министър-председателят Бойко Борисов заяви, че това е пряка намеса в независимостта на властите. „Точно обратното на това, което винаги е говорил. Откъде накъде ще се коментира по такъв начин едно управление от няколко политически партии, спечелили изборите по законен начин“, отбеляза премиерът Борисов. Той припомни пред медиите в Перник, че само преди няколко дни президентът Радев е посочил пред чуждестранните дипломати, че България води изключително балансирана, стабилна политика на Балканите, в региона, в света.

„Винаги, през целия ми съзнателен живот, особено последните 20 години като главен секретар, кмет, премиер, винаги съм бил 20 часа в услуга на народа. И днес съм тук - защото искам на тези хора да им се помогне бързо да се свърши работа“, каза премиерът Борисов.

Попитан какъв е смисълът на изказването на Радев, министър-председателят го определи като чисто политическо, като заявка или за партия, или за нещо ново и търсене на враг. „Избрал е да е разединител на нацията“, добави премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят изтъкна, че най-вероятно е опасно да атакуваш прокуратурата, затова президентът Радев си търси друг враг. „Той иска да отклони атаката към мен и правителството, защото му е по-изгодно. Защото ние сме беззащитни - можеш да говориш, каквото си искаш. Вместо да обясняват какво са направили“, каза още премиерът Борисов.

„Имаме хиляди поговорки за първия, който напада. Аз не съм нападнал никого. Не той ни е дал властта, не той ни е дал да управляваме. Нещо повече - аз му я занесох и му я дадох предишния път. И за три месеца какво направи - единственото, което видяхме, че желае истински, е да купи Грипен. Нито боклуци, нито вода, нито канали, нищо не направиха“, категоричен бе министър-председателят Бойко Борисов пред медиите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK