Областният управител Виктор Янев върна за ново обсъждане 25 решения на общинските съвети в Кюстендилско

Снимка: Личен архив

През 2016 година при осъществения от Областния управител на Кюстендил контрол за законосъобразност на актовете на общинските съвети е извършена проверка общо на 1671 броя решения, приети на проведени заседания на общинските съвети в общините на територията на Кюстендилска област.

За същия период са върнати за ново обсъждане като незаконосъобразни 25 броя решения, като двадесет и едно от решенията са преразгледани от съответните общински съвети и съобразени с дадените от Областния управител Виктор Янев указания, относно законосъобразността им. Едно от върнатите решения е в законо определения срок за ново обсъждане и отмяна.

Три решения са оспорени като незаконосъобразни пред Административен съд – Кюстендил, като две от  решенията са отменени от Административен съд Кюстендил, а за третия оспорен акт се чака произнасяне от съда. Единият съдебен акт е обжалван пред Върховен административен съд.

През 2016 г., са сключени четири договора за извършване на услуга: Изработване на помощен план и план на новообразуваните имоти и регистри към тях в графичен и цифров вид на земи, предоставени за ползване на граждани за землища на територията на общините Кюстендил, Дупница, Невестино, Бобов дол и Сапарева баня, както и за възлагане изработване на помощен план и план на новообразуваните имоти и регистри към тях в графичен и цифров вид в изпълнение на влезли в сила съдебни решения.

Приети са плановете на земите за землищата на с. Горановци, с. Таваличево, с. Буново и с. Търсино в община Кюстендил; с. Делян и местност „Дренски рид-Реката“ в землището на град Дупница, в община Дупница; с. Горна Козница в община Бобов дол; с. Пастух в община Невестино; с. Сапарево в община Сапарева баня.

Предстои обявяването на тези планове на заинтересуваните лица чрез обявление, обнародвано в "Държавен вестник", и чрез разгласяване в средствата за масово осведомяване и на подходящи места с публичен достъп в сградите на съответната община и кметство. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK