Областният управител Виктор Янев разгледа 1336 решения на Общинските съвети в региона

Снимка: Infomreja.bg

Върнати за разглеждане са 16

През 2019 година, при осъществения от Областния управител Виктор Янев контрол за законосъобразност на актовете на общинските съвети, е извършена проверка за законосъобразност общо на 1336 бр. решения, приети на проведени заседания на общинските съвети.

За същия период са върнати за ново обсъждане като незаконосъобразни 16 решения. 12 от тях са преразгледани от съответните общински съвети и съобразени с дадените от Областния управител указания, относно законосъобразността им.

4 от върнатите решения са оспорени пред Административен съд - Кюстендил, тъй като съответният общински съвет не е преразгледал върнатия акт или го е изменил, или приел повторно. 12 решения директно са оспорени като незаконосъобразни пред Административен съд - гр. Кюстендил, съобщава в годишния си отчет областният управител на региона, Виктор Янев.

Предметът на върнатите и оспорени решения е от различен характер и се изразява в противоречие на приетите от общинските съвети решения с разпоредби от Закона за общинската собственост, Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, Закона за предучилищното и училищното образование, Закона за устройство на територията, Закона за физическото възпитание и спорта и др.

През 2019 г. са одобрени и влезли в сила планове на новообразувани имоти за териториите по §4 от ПЗР на ЗСПЗЗ за землищата в:

Община Кюстендил на с. Блатец, с. Горна Гращица, с. Шипочано, с. Долна Гращица, с. Стенско, с. Вратца, с. Раждавица, с. Скриняно, с. Долно село.

Община Бобов дол на с. Бабинска река,  с. Голема Фуча,  с. Шатрово. Община Кочериново на град Кочериново, село Пороминово, село Стоб.

Община Дупница на с. Тополница, с. Бистрица, с. Дяково, с. Баланово, с. Кременик. Община Невестино на село Рашка Гращица, село Друмохар, село Згурово. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK