Условна присъда за турски гражданин, представил фалшива книжка при преминаване през ГКПП Гюешево

Снимка: Infomreja.bg

В рамките на воденото бързо производство турският гражданин се е признал за виновен за извършеното от него престъпно деяние

С наложено наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок е приключило наказателното производство срещу турския гражданин Н.Б. Чужденецът е бил привлечен към наказателна отговорност за извършено от него документно престъпление – по чл. 316, вр. чл. 308, ал. 2, вр. чл. 308, ал. 1 от НК.

Подсъдимият Б. е гражданинът на Турция, живеещ в Гърция.

В началото на 2019 г. мъжът изгубил турското си свидетелство за управление на МПС. Предстояло му пътуване и той решил да се сдобие с необходимия му документ по незаконен начин. Заплатил на неустановено по делото лице в гр. Солун сумата от 70 евро, за да му изготви международна шофьорска книжка. Когато въпросният неистински документ бил готов, Н.Б. предприел пътуване за България.

Около 17:30 ч. на 21.09.2020 г. турският гражданин пристигнал на ГКПП Гюешево, на трасе „Входящи автомобили“. При преминаване на границата, мъжът съзнателно се ползвал от неистинския официален документ, на който бил придаден вид, че е издаден от компетентните органи в Турция. Подсъдимият го представил пред извършващия проверка младши инспектор. Служителят на ГКПП се усъмнил в истинността на международното свидетелство за управление на МПС.

По случая е било образувано досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Кюстендил. В хода на разследването е била изготвена техническа експертиза, която установила неистинността на въпросния официален документ. Подсъдимият Б. е бил предаден на съд с внесен обвинителен акт.

В рамките на воденото бързо производство турският гражданин се е признал за виновен за извършеното от него престъпно деяние и постигнал споразумение с Районна прокуратура – Кюстендил. Същото е било одобрено от съда, което има последиците на влязла в сила присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK