Областният управител спешно в Якоруда заради премазаните жени и дете

Костадин Хаджигаев, снимка: infomreja.bg

Областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев замина спешно за Якоруда, където подпорна стена се срути и премаза две млади жени и дете на година и три месеца.

Инцидентът стана на улица в ромската махала в Якоруда. 22-годишната Цветанка Софрониева седяла на пейка пред подпорната стена на плевня. В скута си държала малката си племенница Анна Мария, тъй като майката отишла из града по работа. На раздумка към тях се присъединила 23-годишна тяхна съседка.

Както си седели, изведнъж върху тях се срутила стената и буквално ги премазала. На място са издъхнали Цветанка и малкото дете. Другата жена е настанена в болницата в Разлог с множество фрактури.

Свидетели на произшествието реагирали незабавно и до пристигането на спасителните екипи освободили затрупаните. Въпреки оказаната помощ жената и момиченцето са починали на място. Разчистването продължава, тепърва ще се изясняват причините за инцидента.

Предстои да бъде установен и собственикът на плевнята.

Полицията изяснява причините за инцидента.

 

КОМЕНТАРИ

bg19:52 - 05.04.2012
Когато говорим за незаконно строителство, мнозина си мислят, че държавата си е намерила начин за събиране на такси. Но при 98% незаконни постройки в циганските махали подобни случаи ще зачестяват.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK