Областният управител откри първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Рила

Снимки: Областна администрация - Кюстендил

Областният управител на Кюстендил Виктор Янев откри първото заседание на Общинския съвет в Рила. На тържествената сесия присъстваха зам.-областният управител Радослава Чеканска и главният секретар на Областна администрация - Гергана Михайлова.

Заседанието започна с приветствие от страна на Виктор Янев. „За мен е чест да изпълня това мое законово задължение и да открия първото заседание на Общински съвет – Рила. На 25 октомври над 2/3 от жителите на община Рила осъществиха своето конституционно право и дадоха вота си за вас, които сте днес в тази зала. Надявам се, че всички вие осъзнавате каква чест и отговорност е да бъдеш кмет на община и общински съветник. Работете за благоденствието на община Рила, а всички  предизборни пререкания и конфликти оставете зад гърбовете си. Нека от тази зала да излизат само достойни решения за развитието на община Рила", каза в обръщението си областният управител и пожела успешен и ползотворен мандат.

Председателят на ОИК – Рила Елена Бозовайска прочете резултатите от местните избори и връчи удостоверенията на кмета Георги Кабзималски, кметовете на кметства и 11-те общински съветници, а след това бе положена и тържествена клетва от тях. 

По предложение на областния управител, сесията продължи да води най-възрастният от съветниците, 65-годишният Николай Чифлигаров.

По определения дневен ред последва и разглеждането на предложения за председател на Общинския съвет. При тайно гласуване с общо 9 от 11 гласа, за председател бе избрана Цветана Шушкова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK