Областният управител на Кюстендил Йордан Татарски подаде оставка

Снимки: Областна администрация - Кюстендил

Преди броени минути областният управител на област Кюстендил Йордан Татарски депозира оставката си в Министерски съвет.

Мотивите за оттеглянето му са, че според чл. 29 ал. 1 от Закона за администрацията областният управител е едноличен орган на изпълнителната власт, който осъществява държавното управление по места. Това предполага областният управител да е политически ангажиран с управляващата коалиция.

„Предвид обстоятелството, че не съм представител на нито една от партиите в управляващата вече коалиция, правилното решение за мен е да подам оставката си. Това решение произтича и от моето възпитание и политически морал. Заявявам, че до последния работен ден ще изпълнявам отговорно и съвестно задълженията си на областен управител и ще въведа следващия областен управител в текущата дейност на администрацията", заявява Татарски.

Той кани цялата общественост в първия работен ден на следващата седмица, а именно Деня на победата - 9 май, от 17.30 ч. в голямата зала, намираща се на 2-ри етаж в сградата на Областната администрация Кюстендил, където ще направи публичен отчет за дейността си пред гражданите и медиите.

Йордан Татарски бе назначен на 8-и февруари тази година от служебното правителство на проф. Огнян Герджиков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK