Областният управител Йордан Татарски призова кметовете заедно да решават проблемите си, той обеща да им помага

Областният управител Йордан Татарски и заместникът му Катерина Янчева, снимки: Infomreja.bg

Областният управител на Кюстендил Йордан Татарски обеща да съдейства на кметовете за решаването на проблемите в населените места.

Татарски се ангажира при нужда да сезира съответните министерства, които от своя страна да оказват експертна помощ при наболели проблеми.

„От години сме свидетели на порочната практика всеки кмет сам да действа по даден въпрос. Ако управниците се обединят и работят заедно по каквито и да е проблеми, ще имат по-голям успех. Ще бъдат по-силни и гласът им по-лесно ще бъде чут“, категоричен бе областният управител.

В присъствието на зам.- областния управител Катерина Янчева и местни журналисти Йордан Татарски очерта едни от най-важните задачи, които предстои да бъдат решени. Той открои тези, свързани с водоснабдяването и канализацията, свлачищата и засегнатите от тях частни имоти.

„Не достигат пари за регионалното развитие на водните разработки с общите устройствени планове. Това е един закъснял процес“, коментира Татарски.

По време на приемните му, проведени в 9-те общини в Кюстендилска област, хората са поставили въпроси, свързани със Закона за собствеността и ползване на земеделски земи и по-конкретно с казуса по чл. 19, според който непотърсени земи преминават в активите на общините.

На срещите си с жителите на населените места в областта Татарски е получил оплаквания заради лошото състояние на пътищата. Сигнализиран е и за улици и горски пътища, повредени заради системното им използване от тежки камиони, превозващи дървесина. Това затруднявало преминаването на линейки и пожарни автомобили.

В някои райони пък нямало осветление от 23 до 4 часа през нощта заради планови прекъсвания на енергодружеството.

„Правомощията на областните управители може да не са такива, че да решат подобни казуси, но ще съдействам по всички възможни начини проблемите на кметовете и на хората по места да стигнат до експертите в министерствата“, подчерта Татарски.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK