Областният съвет по устройство на териториите одобри ремонта на водопровода в Бобов дол

снимки: infomreja.bg
Реконструкция на водопровода в Бобов дол, който на първи етап на проекта включва изграждането на нов тръбопровод  до резервоар от 200 куб.м., одобри  Областният съвет по устройство на териториите в Кюстендил.
 
“Става въпрос за реконструкция на частта от помпената станция на язовир "Дяково" до бъдеща пречиствателна станция за питейна вода в Бобов дол“, коментира областният управител Иван Каракашки. Той уточни, че една от най-важните дейности на администрацията е в сферата на ВиК сектора. В тази връзка вече е изградена ВиК - асоциация, изпращат се на обучение и служители от областната управа.
 
„Това заседание е една малка част в посока осигуряване на населението с качествена питейна вода”, коментира по време на срещата Каракашки.
 
„Този водопровод е стар. Изграден е в началото на 90 години, има много течове и постоянно се получават загуби за стотици левове. Проектът предвижда да бъдат подменени старите ръждясали тръби с нови. Ще бъдат поставени и изпускателни шахти и въздушници“, коментираха и представители от кметската администрация в Бобов дол. 
 
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK