Областният съвет на БСП-Кюстендил, осъжда отстраняването на Валери Жаблянов като заместник-председател на НС

Снимка: Infomreja.bg

Членовете на Областния съвет на БСП - Кюстендил, осъдиха отстраняването на Валери Жаблянов като заместник-председател на Народното събрание.

Те излязоха с декларация, в която се призовава за повече морал в политиката.

"Ние, членовете на Областен съвет на БСП – Кюстендил, не приемаме мотивите и остро осъждаме отстраняването на Валери Жаблянов като заместник – председател на Народното събрание.

Смятаме, че с този политически акт на парламентарното мнозинство, в лицето на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“, погази  демократичните принципи, прояви политически произвол и наруши Конституцията на РБългария. Чрез това действие  на управляващите за пореден път се показва незачитане на основния закон в държавата, както и на демокрацията.

Декларираме своята подкрепа към Валери Жаблянов, избран за народен представител в 10 МИР-Кюстендил, и за заместник-председател на 44-ото Народно събрание. Подкрепяме и позицията на националното ръководство на БСП да не бъде предлаган друг народен представител за поста заместник – председател на НС.

Призоваваме за повече морал в политиката, зачитането на свободата на словото, както и на върховенството на закона", се казва в декларацията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK