Първан Дангов е кандидатът за кмет на БСП в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

От 80 делегати, той е получил подкрепата на 60

Първан Дангов е кандидатът на БСП за кмет на Дупница, научи ИНФОМРЕЖА. Той е получил най-голяма подкрепа на проведената 13-а конференция на партията столетница.

„Снощи ни беше конференцията и единодушно утвърдихме Първан Дангов за кандидат кмет на Дупница. От около 80 човека делегати, той получи подкрепата на 60. Номинираните бяха общо четирима, като останалите си направиха отвод“, обяви пред ИНФОМРЕЖА общинският председател на БСП – Дупница и водач на листата за общински съветници, Станислав Павлов.

За председател на предизборния щаб е избран д-р Иван Ибришимов, който е и народен представител от БСП. 50 са били номинираните за общински съветници, като утвърдените имена вече са 33-ма. 60% от тях са от гражданската квота, всички сегашни общински съветници на БСП, също намират място в листата.  

„За пореден път показваме, че сме демократична партия. Всеки може да изказва своето мнение и да прокарва своите идеи ако намери мнозинство сред делегатите. Всички сме обединени от необходимостта за смяната на това управление и сме твърдо решени да променим ситуацията в Дупница, и да спечелим изборите с Първан Дангов и екипът, който застава зад него“, коментира още пред ИНФОМРЕЖА, Павлов.  

Кой е Първан Дангов?

Първан Дангов е роден през 1970 година в Дупница. Завършил е ветеринарна медицина. Избран е през 2003 година за кмет на Дупница като кандидат на БСП.

По негово време се довършва пътен възел „Байкал“ и започва газифицирането на града. През 2004 година печели наградата на института „Николай Добрев“ за най-добър млад политик от левицата.

Започва публичния дебат за влиянието, бизнеса и политическите практики на „братя Галеви“, заради което влиза в конфликт с Румен Петков, тогава министър на вътрешните работи, и с централното ръководство на БСП. Мандата му изтича през 2007 година.

Същата година стига до балотаж на общинските избори, но губи срещу Атанас Янев, издигнат от инициативен комитет начело с „братя Галеви“. През 2009 година е подгласник за приза „Бялата Лястовица“ на Клуба на завършилите Българското училище за политика „Димитър Паница“.

На местните избори през 2011 година участва като независим кандидат, тъй като БСП не го издига за нов кметски мандат и отказва да го включи в листите си. Причини за това са изявления на Дангов, че общински съветници от БСП печелят общински поръчки в Дупница.

Избран е за общински съветник с над хиляда гласа, като заема пето място след листите на ГЕРБ, БСП, ЛИДЕР и ОДС.

Критикува често общинския съвет за корупционни практики.

През 2012 година е оправдан е от районния съд по жалба за клевета на 17 общински съветници, заради думите му че общинския съвет е станал частна собственост.

 

Снимка: Личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK