Областния съвет за хора с увреждания прие план-график за 2014 г.

Иван Каракашки, снимка: infomreja.bg, архив

В Областна администрация Кюстендил се проведе редовно заседание на Областния съвет за интеграция на хората с увреждания към Област с административен център Кюстендил. Той е консултативен орган към областния управител за осъществяване на координация, консултация и сътрудничество на областно равнище, при провеждането на политика за създаване на равни възможности за хората с увреждания.

В дневния ред бе приемането на план-графика за работата на съвета през 2014 година. В него е залегнало формирането на работни групи на общинско ниво, които да изготвят списъци с обектите, до които е необходим адекватен достъп на хората с увреждания. Организиране на две специализирани приемни съвместно с Дирекция "Бюро по труда", Дирекция "Социално подпомагане" и Агенцията за хората с увреждания. В приемните ще се консултират както организациите, така и физическите лица, които имат нужда.

Между набелязаните цели за 2014 година са осигуряване на заетост на хора с увреждания и провеждането на различни мероприятия. Днешното заседание на Областния съвет за интеграция на хората с увреждания бе второто, проведено само в рамките на два месеца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK