Областната управа в Кюстендил с перфектна организация по приемането на протоколите в изборния ден

Областният управител Йордан Татарски, снимка: Infomreja.bg

Областният управител на Кюстендил Йордан Татарски запозна днес журналистите с условията и организацията, които той и неговият екип са осигурили за събирането и преброяването на протоколите за предстоящите парламентарни избори на 26 март.

Пред входа на Областната администрация е монтирана метална буферна зона, която ще бъде охранявана от органите на МВР. След нея има пропускателен режим с един координатор, който ще пропуска и напътства участниците в изборния процес.

На входа ще се раздават номера на членовете на избирателните комисии и по стрелките ще се движат към чакалните, след като са преминали през предварителен контрол.

"Предвидили сме абсолютно всичко необходимо, за да се чувстват комфортно хората, които приемат протоколите от изборите. Районната избирателна комисия има медицински пункт с болнично легло, ако евентуално се наложи оказване на медицинска помощ на някой от участниците", коментира Татарски. 

Ще има и присъствие на медицинско лице от Спешния център. Наредени са туби за минерална вода, кофички за кафе и захар.

"Ние носим не само технологична и организационна отговорност, но и морална такава - как ще бъдат осигурени нормални условия за протичане на този толкова важен и отговорен процес. Предвиждаме плавно придвижване на членовете на ЦИК, които ще преминават през постови контрол и ще се движат по изобразените по пода стрелки", поясни още областният управител.

Той допълни, че са осигурени 105 седящи места като чакални плюс още шест преходни такива. След предварителния контрол ще се влиза в изчислителния пункт, където документите се обработват машинно.

Татарски изказа благодарност не само към екипа си, но и към директора на общинския театър Чавдар Ненов, както и към управителя на общинското предприятие "Чистота", Валентин Смоков, съдействали за осъществяването на нормален изборен процес.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK