Областната управа и АУБ - партньори в туризма и програмите по ТГС

снимка: Областна администрация - Благоевград

Пълноценно сътрудничество в областта на туризма, обучения, програми по трансгранично сътрудничество, обмяна на практики и планове, за това се договориха на работна среща днес областният управител Димитър Димитров и президентът на АУБ Кевин Аспегрен.

"Впечатлен съм от Благоевград, от старинния квартал и центъра за работа с деца „Вароша“. Изразявам пълната готовност за взаимно сътрудничество с областна администрация Благоевград, тъй като това е много важно за нашата университетска общност. Много от нашите преподаватели не живеят в Благоевград, а с ваша помощ бих искал да променим това, да предадем, че Благоевград е много добро място за живеене", увери Кевин Аспегрен.

"Област Благоевград се нарежда на второ място след черноморските курорти по най-добре развита хотелска база. Като основни туристически дестинации може да се очертаят Сандански, най-известният балнеоложки комплекс, природни и културно-исторически забележителности в Пирин, Рожен и гр. Мелник; община Банско - ски курорта на България и Балканския полуостров, гр. Добринище – балнеокурорт от регионално значение; община Разлог със СПА център “Катарино”, селата Баня и Добърско, резерватът “Баюви дупки – Джинджирица” и курортната местност “Предел”.

Други подходящи за планински туризъм са общините Белица и Якоруда с курортните местности “Семково” и “Трещеник”, а районът на Гоце Делчев привлича с невероятните си, архитектурни резервати Ковачевица, Лещен и Долен. Не на последно място са Огняновските минерални бани и районът на Благоевград, който е сборна база на културните събития за страната.

Тук се провеждат множество фестивали. Да не забравяме и известната минерална вода, както и невероятната и по-достъпна ски база в м. “Картала”, близкото разстояние до Рилския манастир, както и природния резерват “Парангалица”, представи накратко пред госта си част от природните, културни и туристически забележителности на Благоевградска област Димитър Димитров.    
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK