Заседава Общински съвет – Кюстендил, избират зам.-председател

Снимка: Infomreja.bg

Парламентаристите гласуват увеличение на заплатите на кметовете по села

27 докладни записки са включени за разглеждане на днешната сесия на Общински съвет – Кюстендил. Първа от тях е създаване на временна комисия по избор на заместник председател на ОбС – Кюстендил. Вносител е председателят Михаела Крумова.

На гласуване ще бъде подложено и увеличени на заплатите на кметовете по малките населени места. Предложението е на кмета на Кюстендил Петър Паунов и то е във връзка с ръста на минималната работна заплата. Според направеното предложение увеличението ще бъде със 130 лв. върху брутното възнаграждение на всеки. Така най-високо месечно възнаграждение ще взима управникът на село Слокощица – 1278 лв., а най-ниско кметът на село Раждавица – 822 лв.

Местните парламентаристи ще гласуват и предложението на кмета на Кюстендил да удостоят със званието „Почетен гражданин на Кюстендил“, доц. д-р Петър Атанасов, който е  началник на клиниката по Вътрешни болести  към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Кюстендилецът се включва всеотдайно в борбата с коронавируса, той е единственият наш медик, който съзнателно се заразява с COVID – 19. Той е наясно, че трябва да се работи качествено, а не в постоянен страх от заразата, посочва в мотивите си кметът Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK