Облачността се увеличава

Снимка: Infomreja.bg

След обяд над западните райони ще има краткотрайни валежи

Днес от запад облачността ще се увеличава и след обяд над западните райони ще бъде предимно купеста и купесто-дъждовна. На места там ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Има условия и за градушки. През нощта срещу събота валежите ще продължат и ще обхванат и източните райони. Ще духа слаб южен вятър, който привечер постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. В Източна България ще продължи да духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 30° и 35°.

Над планините облачността ще се увеличава и след обяд над масивите от Западна България ще е купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен западен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 15°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. От запад облачността ще се увеличава и до вечерта на отделни места ще превали. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха: 25°-27°. Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 9 мин. и залязва в 19 ч. и 33 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 24 мин. Луната в София залязва в 2 ч. и 40 мин. и изгрява в 18 ч. и 15 мин. Фаза: четири дни след първа четвърт./НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK