Облачността намалява до слънчево време

Снимка: Infomreja.bg

Вятърът ще бъде умерен

Днес още преди обяд и над югозападната половина от страната облачността ще намалее и след обяд навсякъде ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 17°, малко по-ниски по морския бряг.

Над планините преди обяд ще има по-значителна облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа до умерен, по билата и силен североизточен вятър, който след обяд ще отслабва и ще започне да се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността преди обяд над южното крайбрежие, където на места все още е възможно да превалява слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който до вечерта ще стихне. Максимални температури на въздуха: 9°-12°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца - ще се понижава.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 09 мин. и залязва в 19 ч. и 53 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 44 мин. Луната залязва в 9 ч. и 25 мин. и изгрява в 0 ч. и 43 мин. след полунощ Фаза: три дни преди последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK