Над Западна България - слънчево, над Източна и Централна - значителна облачност

Снимка: Infomreja.bg

Вятърът - слаб до умерен

Днес над Западна България ще преобладава слънчево време, докато над централните и източни райони от страната ще има значителна облачност, която през деня постепенно ще намалее също до слънчево време. Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България северен вятър. Максималните температури, в повечето места, ще бъдат между 8° и 13°, в София около 10°.

Преди обяд над планините облачността ще е значителна, а в сутрешните часове на места в Централна Стара планина все още ще превалява слаб сняг, но бързо ще спре. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е без валежи. По-късно през деня облачността ще намалее. Ще духа до умерен вятър от север. Максимални температури на въздуха: 7°-9°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 1 мин. и залязва в 18 ч. и 17 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 16 мин. Луната залязва в 8 ч. и 53 мин. и изгрява в 22 ч. и 10 мин. Фаза: три дни след пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK