Облачно време днес, на места дъждовно

Снимка: Infomreja.bg

През нощта валежите ще се активизират

Днес над страната ще преобладава облачно време и на места от запад на изток ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще умерен в Дунавската равнина – временно и силен. Максималните температури ще са предимно между 7° и 12°, на места в Източна България, където преди обяд ще духа умерен югозападен вятър до 14°-15°. През нощта от юг валежите ще се активизират.

Над планините ще е облачно и мъгливо. На много места ще превали дъжд, над 1000 метра - от сняг. Ще духа силен, по билата и бурен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време и след обяд на места ще превали дъжд. Преди обяд ще духа умерен и временно силен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 12°-15°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца. След обяд временно ще се повиши, но ще се задържи по-ниско от средното за януари.

На 07.01.2021 слънцето ще изгрее в 7:57 часа и ще залезе в 17:08 часа. Продължителност на деня 9:11 часа.

Луната ще изгрее в 1:17 часа и ще залезе в 12:48 часа. Осветеност на диска в 0h UT 41 %. Фаза на луната: последна четвърт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK