Облачно време днес

Снимка: Infomreja.bg

В Югозападна България ще превали дъжд

Днес ще преобладава облачно време и на места в Югозападна България ще има валежи от дъжд. В източната половина от страната вятърът от юг-югоизток ще се усили, ще е умерен, временно силен и поривист. Затоплянето ще продължи и дневните температури там ще достигат 10°-13°. В западната и централната част от Дунавската равнина, където вятърът ще е слаб и ще има ниска слоеста облачност или мъгла, ще бъде чувствително по-студено с максимални температури между 2° и 4°.

В планините ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността. Ще бъде ветровито с умерен и силен южен вятър. Привечер в масивите от Югозападна България ще превали дъжд - над 1700 метра - сняг. Температурите ще са повишават и максималната на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.

По Черноморието ще бъде облачно и мъгливо. След обяд ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 12°-13°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

На 04.12.2020 слънцето изгря в 07:41 часа и ще залезе в 16:52 часа. Продължителност на деня 09:11 часа.

Луната ще изгрее в 20:23 часа и ще залезе в 11:11 часа. Осветеност на диска в 0h UT 88 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK